Tandpine – hvad skal jeg gøre?

Tandpine er meget normalt. Alle har oplevet det, eller vil opleve det, på et eller andet tidspunkt i deres liv. Tandpine kan opstå ud af det blå, eller det kan komme snigende lige så stille – uanset hvad, er det i hvert fald dybt ubehageligt. Men hvad skal man egentlig gøre, når man oplever tandpine?

Er det en pludselig tandpine, kan man ikke være garanteret, at ens egen tandlæge har tid til en konsultation med det samme. Her kan man akut kontakte en erfaren tandlæge i Rødovre, og få en tid hurtigst muligt, så man kan få undersøgt mundtøjet i en fart. Ved en akut tandlægetid er det normal kutyme, at man kommer til konsultation samme dag.

En tandpine der kommer snigende, skal man også være rigtig opmærksom på. Det kan komme af flere forskellige årsager, nogle mere alvorlige end andre, men man skal under alle omstændigheder lægge mærke til, hvor drastisk det udvikler sig, og ikke undervurdere smerterne.

Er man ved at gro visdomstænder, kan dette hos nogle være en helt ulidelig smerte, som foregår over noget tid, mens andre slet ikke mærker af det. Smerten kommer som regel af, at tanden skubber til tandkødet og bryder hul, men det kan også være mere end som så. Hvis der ikke er plads til visdomstanden, eller den vokser skævt, kan det nemlig være med til at ødelægge nabotanden, eller hele tandrækken. Dette er ikke nødvendigvis noget, man kan se med det blotte øje, og det er derfor rigtig vigtigt at opsøge en kyndig og professionel tandlæge i Rødovre, lige så snart man opdager visdomstanden, så man kan få undersøgt dette.

Tandpine kan også sagtens opstå af andre årsager. Det kan for eksempel være en tandbyld, et hul i en tand, tandkødsbetændelse, paradentose eller mange andre ting. Har man mistanke om tandkødsbetændelse, skal man også være opmærksom på at komme til tandlægen inden for nærmeste fremtid for at få behandlet dette. Bliver det ikke behandlet, kan det med tiden nemlig udvikle sig til paradentose – og dette vil man helt bestemt gerne undgå! Et hul i tanden skal naturligvis også behandles i en fart, så dette heller ikke udvikler sig.

Tandbylder kommer typisk ved tandkødsbetændelse, tandrodsbetændelse og paradentose, og forsvinder først, når de er blevet behandlet.lkl

Så hvis man har mistanke til en af ovenstående problematikker, eller oplever man anden form for tandpine, skal man endelig ikke tøve med at kontakte en tandlæge hurtigst muligt.

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *