Din snorken kan være en belastning

Snorken

 

Hvis du snorker om natten så kan det have stort betydning for din partner og jeres forhold. Din snorken kan risikere at holde din partner vågen om natten, og det kan tilmed også skabe et irritationsmoment for din partner.

 

Et sådan irritationsmoment kan være forstadie til et stort skænderi, ikke kun fordi din partner er irriteret på dig men også fordi vedkommende er træt og udmattet. Grunden til at du snorker er, at du slapper så meget af i svælget, at dine muskler bliver afslappet og mindre spændte, og det skaber mindre plads til luft. Snorken kan også være en mere alvorlig tilstand, nemlig søvnapnø. Alt dette, for noget du rent faktisk ikke kan gøre for, heldigvis findes der en masse løsninger på problemet.


En snorkeskinne kan være løsningen
En snorkeskinne også kaldet en OSS-Skinne er en slags bøjle som din tandlæge kan fremstille specielt til dig. Det vil altså sige, at der bliver taget et aftryk af dine tænder og bøjlen bliver derfter fremstillet.

 

Skinnen er udviklet i samarbejde med forskellige tandlæger, Tandlægeskolen og Odense Universitetshospital. Skinnen sørger for at skabe plads i din mund og i dit svælg, således at din vejrtrækning bliver nemmere og mere luft kan passere. Det gør den ved at holde din underkæbe en smule længere fremme end hvad din kæbe ellers ville være.
En tandlæge nær Nørreport kan hjælpe dig.

Søvnapnø på længere sigt
Hvis du ikke gør noget ved din snorken kan det have alvorlig konsekvenser for dit hedlbred.

Søvnapnø er en alvorlig medicinsk tilstand, som kommer til udtryk hvis du har pauser i vejrtræningen i løbet af natten, snorker højlydt samt, hvis du ligger uroligt.
Pauserne i din vejrtrækning sker fordi, at dine luftveje bliver blokeret, du begynder at trække vejret igen så snart at hjernen registrerer pausen og derved “vågner”.

Jo længere tid søvnapnøen står på, jo større bliver risikoen for at få hjertekarsygdomme, blodpropper i hjernen, diabetes og blive overvægtig. Her er der tale om de værste følgere af søvnapnø, men jo højere din snorken og din søvnapnø er jo større risiko er der også forbundet. Som før skrevet, er din eventuelle partner også udsat for en forstyrret søvn grundet din snorken og for lidt søvn, kan også have fatale følgere.

 

Tandlægerne Rømersgade
Rømersgade 3, st.
1362 København K
33 33 89 90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *