Sunde tænder giver forbedret velvære og livskvalitet

Sunde tænder

Gennem de senere årtier er der kommet stort fokus på den store sammenhæng mellem fysisk og mental sundhed. Den fysiske sundhed omhandler blandt andet din krops helbred, funktionalitet og fravær af sygdomme, hvoraf dine tænders sundhed også indgår i den fysiske sundhed.

Fysiske fordele ved sunde tænder

Det er almen viden, at det er nødvendigt at udføre tandpleje for at have sunde tænder. Gennem almindelig tandpleje med tandbørstning og brug af tandtråd skaber du grundlaget for en god mundhygiejne. Tandplejen bør suppleres med undersøgelser hos din forebyggende tandlæge på Gammel Kongevej, så det er muligt for din tandlæge forebygge mod tandsygdomme. På den måde er det muligt at mindske risikoen for blandt andet tandsmerter, hvor smerterne hurtigt kan påvirke mere end blot tænderne blandt andet i form af spændingshovedpine, der kan medføre andre sundhedsskadelige konsekvenser.

Mentale fordele ved sunde tænder

Sunde tænder fører ikke kun fysiske fordele med sig. Med sunde tænder vil du også opleve mentale fordele blandt andet i form af et forbedret velvære og en øget livskvalitet. Dine sunde tænder vil afspejle dig som en sund og velplejet person ved, at dine tænder eksempelvis ikke er misfarvede. Personer med usunde livsstilsvaner såsom eksempelvis rygning vil let kunne genkendes på deres misfarvede tænder. Tænderne siger derfor mere om dig, end man umiddelbart skulle tro.

Opnå mere mental sundhed

I forhold til den mentale sundhed, så har tændernes udseende også en stor betydning for din velvære og livskvalitet. Personer med utilfredshed over tændernes udseende vil opleve en mindre grad af mental sundhed på trods af sunde tænder. Det kan blandt andet dreje sig om irritation over mellemrum mellem tænderne, som kan få tændernes ejermand til at skjule smilet. Det samme er gældende for tilfældet med misfarvede tænder. Er du blandt de personer med manglende tilfredshed over smilet, så bør du vide, at du kan opnå mere mental sundhed gennem kosmetisk tandpleje hos tandlægen. Hos en kosmetisk tandlæge er det blandt andet muligt at få rettet dine skæve tænder lige og få en selvtillidsgivende tandblegning på Frederiksberg, så du kan blive tilfreds med dit flotte og sunde smil.

Sundhed som helhed

Din tandlæge kan således gennem undersøgelse, behandlinger samt kosmetiske behandlinger gavne både din fysiske og mentale sundhed. Husk derfor at pas godt på dine tænder og spørg om ekstra hjælp hos din tandlæge, hvis din mentale sundhed har brug for et skub i den rigtige retning gennem flotte tænder.

Gl Kongetand
Gammel Kongevej 123
1850 Frederiksberg C
33 24 35 33

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *