Få hjælp til at overvinde din tandlægeskræk

Overvind din tandlægeskræk

Frygten for behandlinger hos tandlægen er ikke blot noget, som børn og unge patienter oplever. Rigtig mange voksne mennesker døjer også med tandlægeskræk og det er hovedsageligt et spørgsmål om hvor godt og trygt et forhold man har til sin tandlæge. En god og professionel tandlæge har evnen til at fjerne det meste af din frygt, så du kan blive behandlet uden af skulle være angst for det. Nedenfor har vi samlet 4 gode råd til patienter, som gerne vil have hjælp med at overvinde deres skræk for tandlægebehandlinger. Rigtig mange tandlæger tilbyder konsultation mod tandlægeskræk, og det har vist sig at være effektivt. Kontakt derfor din lokale tandlæge i Holte, hvis du gerne vil høre om deres erfaringer med tandlægeskrækken og hør, hvad de kan gøre for dig.

1. Anerkend din frygt

Det handler først og fremmest om at erkende sin frygt. Man kan nemlig ikke arbejde med sin frygt, hvis ikke man gjort dette på forhånd. Tandlægeskræk er et ret udbredt fænomen, så man skal ikke være bange for, at man står alene med det. Der findes tusindvis af danskere, som også står i samme situation.

2. Vælg en passende tandlæge

Dernæst er det vigtigt at vælge en tandlæge, som man har tillid til før og under behandlingen. En god tandlæge har rigtig mange patienter, som døjer med tandlægeskræk. Derfor tilbyder de ofte samtaler med patienterne, hvor man kan få lov til at tale om sin frygt. Ofte vil en samtale betyde, at man ikke længere har samme frygt, og at behandlingen ikke kommer til at se helt så skrækkelig ud, som man havde forventet.

3. Lad tandlægen forklare

Du bør lade din tandlæge forklare dig præcist, hvordan behandlingen kommer til at foregå. Dette kan være med til at sætte ord på proceduren og dermed fjerne meget af uroen, som man måske har før en behandling. Stil så mange spørgsmål som overhovedet muligt, så du får svar på alt det, der ligger og bekymrer dig. Det er oftest de uafklarede spørgsmål, som man frygter allermest. Hvis man på forhånd kender svaret bliver det ikke så slemt, som man havde regnet med.

4. Tag regelmæssigt til tandlægen

Hvis man frygter noget, så bør man gå imod det. Dette er en klassisk metode inden for psykologi. Det kan lyde paradoksalt, men jo mere man gør det man frygter, desto mindre vil frygten også blive. Derfor kan det være fordelagtigt at tage til tandlægen mere end nødvendigt, så man opbygger en rutine og bliver vant til besøgende. Tandlægebesøg er ikke ikke noget der sker ofte, men hvis man gør det til en ting i sit liv vil man hurtigt opleve, at det ikke er så slemt, som man havde gået rundt og troet. I Nordsjælland findes der mange dygtige tandlæger fx i Trørød, så derfor bør du kontakte en af dem og få en tid allerede i dag.

Tandlæge Susanne Ekelund
Langebjerg 2
2850 Nærum
45 80 47 08

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *