Hvornår er det nødvendigt at kontakte en tandtekniker?

tandtekniker

En tandtekniker er specialist i tandproteser af enhver art. Herunder kan du læse lidt om, hvornår du har gavn af at kontakte en tandtekniker. Men husk, at en tandtekniker ikke er tandlæge. Hvis du oplever pludselige tandskader eller smerter, bør du i første omgang kontakte din akut tandlæge i Aalborg, som derefter eventuelt vil henvise dig videre.

Tandtekniker – hvad betyder det?

Har du behov for implantater eller proteser, for eksempel broer, kroner eller hele, kunstige tandsæt, er det tandteknikeren, der skal hjælpe dig. Ofte vil du blive henvist af din tandlæge, men du kan også selv tage kontakt til en tandtekniker. Tandteknikeren behandler ikke de samme mund- eller tandsygdomme, som tandlægen gør, men arbejder i stedet med tændernes funktion og æstetiske udseende. Det betyder, at tandteknikerens arbejde er baseret på præcision, omhyggelighed og sans for det æstetiske. Din protese, lige meget, om det drejer sig om en enkelt tand eller hele tandsættet, skal kunne indgå i din mund på en så naturlig måde som muligt. Det er dét, tandteknikeren kan.

Hvornår skal du kontakte tandteknikeren?

Hvis din tandlæge har vurderet, for eksempel efter, han eller hun har måttet trække en af dine tænder ud, at du har brug for proteser, vil han eller hun henvise dig til en tandtekniker, som enten arbejder selvstændigt eller er tilknyttet større tandklinikker. Er du interesseret i at høre mere om proteser, uden at være blevet henvist, kan du sagtens selv henvende dig til tandteknikeren. Det kan og bør du også gøre, hvis du allerede har proteser. En protese bliver i dag fremstillet i så høj kvalitet, at den holder i mange år; hvis du altså sørger for at vedligeholde den korrekt. Det kan tandteknikeren vejlede dig i, og han eller hun vil også kontrollere, at protesen stadig passer perfekt til dig. Føler du ikke, at protesen passer helt perfekt længere, så tag en snak med din tandtekniker i Aalborg, så I sammen kan sørge for, at du får den bedst mulige løsning.

Husk, at tandproteser kan betyde mange ting. Derfor skal du ikke lade dig afskrække, hvis du umiddelbart synes, en protese lyder som noget voldsomt. Går du rundt med et tandsæt, som ikke fungerer optimalt for dig, kan en protese udarbejdet af en tandtekniker være en stor lettelse for dig; så kontakt din tandtekniker i dag og hør mere om, hvordan en protese kan komme dig til gavn.

Tandlægerne Nørregade 19

Nørregade 19

9000 Aalborg

Tlf. 98 12 19 72

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *