Korrekt tandbørstning

Korrekt tandbøstning

Hvad er den bedste måde at vedligeholde tænderne på? Svaret er simpelt, du skal børste dine tænder dagligt, gerne både om morgenen og om aftenen, for at holde dine tænder både rene og sunde. Det bedste er, hvis du gør det til en rutine at børste tænderne lige når du står op eller efter morgenmaden, og igen som det sidste, inden du går i seng. Måske du er i tvivl om, hvilken metode der er den bedste, når det gælder rengøring af dine tænder? Så får du her et par fif til den bedste tandbørstning og daglige vedligeholdelse af tænderne. Ønsker du yderligere vejledning til sunde tænder, kan du finde dygtige tandlæger i Ishøj, der kan rådgive dig om dine tænder og daglig tandhygiejne.

Brug en blød børste

Når du børster dine tænder, bør du benytte en blød tandbørste, der ikke er slidt. En hård tandbørste kan beskadige tandkødet, derfor er det vigtigt, at børsten er blød.

Børst i cirkelbevægelser

De fleste kan være fristet til blot at børste frem og tilbage med tandbørsten. Det er en rigtig dårlig idé, for det slider på tændernes emalje, hvilket gør dem mere sårbare og skrøbelige. Desuden bliver de ikke nødvendigvis mere rene med den teknik. Den bedste metode er derfor at børste i cirkelbevægelser. Du skal helst børste rundt i små, bløde cirkler omkring hver enkelt tand, så får du det bedste resultat – tænderne bliver rene og du slider mindre på dem.

Brug tandbørsten 2 gange dagligt

Mange mennesker børster kun én gang om dagen, nemlig lige inden de skal i seng. Det er fint at gøre, men hvis du vil beskytte dine tænder mest muligt og holde dem sunde og raske, bør du børste dem oftere – ideelt to gange dagligt. Én gang om morgenen og én gang inden sengetid. Når du børster tænder om morgenen, fjerner du bakterier, der har sat sig på tænderne i nattens løb. På den måde starter du dagen med helt rene tænder og en frisk mund fri for dårlig ånde. Når du skal sove, bør tænderne også være helt rene, så madrester og spyt ikke danner bakterier i munden i løbet af natten.

Børst ikke tænder for ofte

Det lyder måske selvmodsigende, men selvom du helst skal børste tænder to gange dagligt, bør du faktisk ikke børste tænderne alt for ofte. Det slider nemlig for meget på tænder og tandkød. To gange dagligt er rigeligt for at holde tænderne sunde.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har den rigtige tandbørsteteknik, så spørg din lokale tandlæge i Avedøre.

ditTANDLÆGEteam
Strandgården 25, st.tv.
2635 Ishøj
43 73 35 01

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *