Oplever du isninger i tænderne?

isninger i tænderne

Rigtig mange mennesker oplever isninger i tænderne, og diagnosen kan opstå af flere årsager. Nogle af de mest almindelige årsager til isninger i tænderne er kolde og varme drikke samt, sødt og syrligt mad. Nedenfor giver vi dig informationer om, hvad isninger i tænderne præcist er, og hvad du kan gøre mod det. Du kan med fordel kontakte en tandlæge i Avedøre, hvis du har brug for yderligere rådgivning.

Hvad er isninger?

Isninger i tænderne er et hyppigt fænomen og bliver på fagsprog kaldt dentin hypersensibilitet. Smerten er kortvarig og kan føles som et jag, når man bliver udsat for temperaturændringer ved enten drikkelse, eller mad. Isninger i tænderne skyldes, at tandkødet, eller dentinen har trukket sig tilbage og dermed bliver nerven kaldet pulpa blottet. Dentinen har en beskyttende funktion omkring nerven, så hvis denne ikke er til stede vil der opstå isninger i tænderne.

Hvad gør man for at undgå isninger?

Isninger i tænderne opstår ofte på grund af forkert eller ringe børsteteknik. Børster man på tværs af tandkronerne vil problemet ofte komme og man vil få ondt. Hvis dentinen, eller tandkødet har trukket sig tilbage er der ikke chancer for at det kan vokse ud igen, men hvis dette sker, så bør man på bedst mulig vis beskytte de blottede tandhalse. Hvis du er i tvivl, kan du med god grund kontakte en lokal tandlæge i Vallensbæk og forhøre dig om mulighederne.

Skal jeg behandles?

Rigtig mange er i tvivl om hvorvidt de skal behandles, eller ej. Tommelfingerreglen i denne sammenhæng er, at man ikke skal behandles, hvis smerten er kortvarig og forekommer af og til. I dette tilfælde vil der ofte ikke være nogen grund til behandling. Er smerten på den anden side længerevarende og kraftigere kan der være god grund til at kontakte en lokal tandlæge. Der er gode muligheder for at blive behandlet, hvadenten der er tale om isninger i tænderne, eller noget helt tredje som revner eller huller i tænderne. Kontakt en lokal tandlæge i Albertslund, hvis du er det mindste i tvivl, så de kan rådgive dig.

Hvad skal man være OBS på?

I forhold til isninger i tænderne skal man være varsom med forskellige former for tandpasta. Nogle tandpasta produkter indeholde ganske små slibekorn, som kan forværre diagnosen. Derfor bør man undgå tandpasta, som fx whitening, da de ofte indeholder disse korn. Udover dette bør mundhygiejnen forblive høj og tandeftersyn bør være en hyppig ting, som man foretager sig. Uanset hvad man tror og tænker, så er det altid en god idé, at kontakte en professionel klinik for at finde den helt rigtige løsning på det unikke problem. Der er adskillige tandlæger i Glostrup, som du kan kontakte, hvis du bor i nærheden.

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
43 45 48 48

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *