Tandpine – hvornår skal man ringe til tandlægen?

Tandpine kan opstå af flere forskellige årsager:

  • Visdomstænder. Er dine visdomstænder ved at gro frem, kan dette gøre rigtig ondt. Det kan gøre ondt, fordi de gror, men det kan også gøre ondt, fordi der ikke er plads til dem, eller fordi de vokser skævt. Det er ikke noget, du med sikkerhed kan se med det blotte øje. Det vil sige, at lige så snart du opdager, at dine visdomstænder begynder at gro frem, skal du kontakte en dygtig tandlæge i Rødovre, så denne kan få kigget på det, og eventuelt tage røntgenbilleder, så du får svar på, om du kan beholde dine visdomstænder, eller om de skal fjernes.

Paradentose. Paradentose er også kendt som de løse tænders sygdom. Det er en betændelsestilstand, der starter i tandkødet, og hvis det ikke bliver behandlet, vil det til sidst ende med, at tænderne bliver ”ædt” op. Paradentose er ikke nødvendigvis noget, man lader sig mærke af. Det er derfor rigtig vigtigt, at overholde de anbefalede tandlægetjek – minimum én gang om året, afhængig af, hvad din tandlæge anbefaler – så tandlægen kan holde øje med, om der skulle være opstået noget, eller om der skulle være en videre udvikling af det.Tandbyld. En tandbyld kan gøre noget så grusomt ondt! Tandbylder opstår oftest ved paradentose, tænder der er ved at gro frem og ved rodbetændelse. Derudover er man ekstra udsat for tandbylder, hvis man er dårlig til at vedlige en god mundhygiejne, har diabetes eller har et nedsat immunforsvar. Har du en tandbyld, vil du normalt opleve symptomer som hævelse, spænding omkring området, ømhed, rødme og eventuelt feber. Hvis du går med en mistanke om, at du har en tandbyld, skal du endelige ikke tøve med at booke en akut tid hos en kompetent tandlæge, da en tandbyld normalt vil komme igen, hvis den ikke bliver behandlet.

Dette er blot tre årsager til tandpine. Det er selvfølgelig ikke sikkert, det er nogle af disse tre ovenstående ting, du render rundt med, eller oplever symptomer på.

Men uanset, hvad tandpinen skulle være opstået af, skal du endelige ikke tøve med at ringe til din tandlæge. Det kan være, du har fået et slag omkring kæbepartiet, som gør, at du har ondt, eller måske har du et påbegyndende hul, det er ikke sikkert, det er til at vide. Men hvis du har ondt, skal du ringe til din tandlæge og beskrive smerten, så kan denne vurdere, om du skal have en akut tid samme dag, eller om det er noget, der kan vente til dagen efter.

Tandlægerne Venge
Rødovrevej 406 st.
2610 Rødovre
36 70 45 56

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *