Sådan kan du få lysere tænder

Er du ked af farven på dine tænder? Og forsøger du indimellem at skjule dine tænder for at undgå, at andre ser dem? Så kan tandblegning meget vel hjælpe dig.

Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling, der kan gøre dig gladere for dine tænder. For tandblegningen har til formål at gøre dine tænder lysere, så du slipper af med mørke misfarvninger og/eller et gulligt udseende på dine tænder.

Du kan få lysnet dine tænder hos en tandlæge i Frederikssund, som har mange års erfaring med denne tandbehandling.

Hvordan virker tandblegning?

Når du får foretaget tandblegning, får du påført en mængde blegegel på dine tænder. Det er denne gel, der skaber de store forandringer.

Tandblegning gør dine tænder lysere, fordi det anvendte blegemiddel ændrer på farvesammensætningen i tandemaljen. Emaljen er tændernes yderste og beskyttende lag, og når dette lag kommer i kontakt med udefrakommende stoffer, aflejrer misfarvende molekyler sig let heri. Det er således farvesammensætningen i disse stoffer, som tandblegningen forandrer.

Tandblegning er ikke skadeligt

Mange mennesker afholder sig fra tandblegning, fordi de tror, at tandblegning er skadeligt for tænderne. Men det er ikke sandt. Tandblegning er ikke skadeligt for tænderne, så længe dine tænder er sunde, og at din tandlæge har vurderet, at dine tænder er egnede til blegning.

Hvis du kunne tænke dig at få lysere tænder, vil din tandlæge indlede med at foretage en grundig undersøgelse af dine tænder. Dette er nødvendigt for at sikre, at dine tænder ikke er nedslidte.

Kan alle få tandblegning?

I udgangspunktet kan alle få tandblegning. Der er dog stor forskel på, hvorfor tænder er misfarvede, og årsagen kan have betydning for effekten af tandblegningen.

Mange gange skyldes grålige og mørke misfarvninger hyppigt indtag af mad- og drikkevarer, der indeholder intense farvestoffer. Det kan blandt andet være rødvin, kaffe, the, bær og lakrids. Derudover misfarver rygning også tænderne.

Andre gange skyldes misfarvede tænder arvelige forhold. Det gør sig særligt gældende, hvis tænderne er meget gule. For den gule farve kan skyldes noget genetisk, og hvis dette er tilfældet, vil det ofte være vanskeligere at lysne tænderne, end hvis der er tale om udefrakommende misfarvninger.

For at finde ud af, hvad dine misfarvninger skyldes, må din tandlæge undersøge dine tænder. På denne baggrund vil han/hun kunne give en vurdering af, hvor stor en effekt blegning vil have på dine tænder.

NAP:
Bergstrøms Tandklinik
Jernbanegade 13 A, 1. mf
3600 Frederikssund
47 31 05 15

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *