Hvad er Invisalign?

Invisalign

For mange er tanken omkring en metalbøjle, for at rette tænderne til, meget grænseoverskridende. For nogle har det ikke den store betydning, hvor andre nogle gange fravælger en bøjle, da det kan være svært at forholde sig til. Dette ses ofte hos voksne, der har brug for bøjle, da det er mere normalt at have bøjle som teenager.

Dette er der nu lavet en løsning på, for dem som gerne vil have rettet tænderne ud! Man kan nemlig få en smart og diskret usynlig bøje i dag, som man selv tager i og ud efter behov. Dette kan muligvis være med til at gøre det mere komfortabelt for mange, der har brug for bøjle.

Denne bøjle bliver kaldt ”den usynlige bøjle”, men i fagsprog er den også kendt som Invisalign. Det fungerer således, at tandlægen tager et billede at tænderne, for at få de helt rigtige mål til bøjlen. Derefter vil der blive specieldesignet nogle gennemsigtige skinner, som passer til den enkelte persons tandsæt. På denne måde, kan man rette bøjlen til undervejs, så den retter tænderne til lidt af gangen – ligesom med den klassiske metalbøjle.

Man retter bøjlen til ca. hver anden uge, men det er dog forskelligt fra person til person, hvor længe man skal bruge bøjlen, alt efter i hvilken grad tænderne skal rettes til.

Den største forskel på den traditionelle metalbøjle og Invisalign bøjlen, er nok, at der ikke kun er kontrol over, hvor meget tænderne rykkes, men også hvornår og hvilke. Med Invisalign kan man nemlig gå ind og rykke på en enkelt tand af gangen, så man er sikker på, at alle kommer til at sidde præcis som de skal, og at der er plads til at rykke på alle tænderne, uden nogle af de andre kommer til skade. Dette gør det nemmere for en dygtig og professionel tandlæge i Rødovre at kontrollere, hvor langt man er i processen, og vurdere hvor stor effekt Invisalignen har.

Ikke alle tandlæger laver denne form for bøjle. Så hvis man har overvejet at få bøjle, og kunne dette have en interesse, er det bare med at finde ud af hurtigst muligt, hvilken tandlæge der laver dette. Når man så har fundet den rette tandlæge til jobbet, kan denne også guide dig mere specifikt i, hvordan og hvorledes det vil komme til at foregår. Denne vil også kunne give et estimat på, hvor længe der er behov for, at bøjlen skal være i brug.

Rødovre Tandlægerne

Tårnvej 55

2610 Rødovre

36 70 32 66

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *