Hvorfor isner det i tænderne?

Isninger i tænderne

Isninger i tænderne er en ganske normal lidelse, og rigtig mange mennesker har prøvet at at have isninger i tænderne på et eller andet tidspunkt i deres liv.  De fleste er dog ikke klar over, hvorfor det sker, og hvad man kan gøre for at undgå det. Derfor har vi valgt, at beskrive præcist, hvorfor isninger i tænderne forekommer, og hvad man kan gøre for at undgå det i fremtiden. Det kan dog forekomme i forskellige grader, og derfor kan det være en god idé at kontakte tandlægen, hvis smerterne bliver for voldsomme. Der er adskillige dygtige tandlæger i Vanløse, så hvis du bor i nærheden og har brug for en akut tid, så bør du tage kontakt allerede i dag. Er du interesseret i at vide, hvorfor dine tænder isner, og hvad du kan gøre ved det? Så læs med her.

Hård tandbørstning, irritation og syre

I rigtig mange tilfælde kan isninger i tænderne forekomme fordi man børster for hårdt på sine tænder. Når man børster for hårdt på sine tænder er der en risiko for, at tandkødet trækker sig tilbage og dermed blotter man tandens emalje, som er med til at beskytte den. Dette er den klassiske grund til, at man får isninger i tænderne. Tandkødet kan dog også trække sig tilbage af andre årsager. Blandt andet kan syre og sukkerholdige drikke være med til, at tandkødet bliver irriteret, og at det dermed også trækker sig tilbage. Dette vil også forårsage, at man får isninger i tænderne.

Hvad kan du gøre?

Først og fremmest er det helt grundlæggende, at du børster dine tænder grundigt og korrekt. Det du i første omgang kan gøre er, at købe en blødere tandbørste, især hvis dit tandkød er blødt og svækket. Dernæst skal du prøve så vidt muligt at udskifte din tandbørste hver 3. måned. På denne måde slider du mindre på dit tandkød – især hvis du er bevidst om at børste dine tænder på en mere blid måde. Dernæst kan det være en god idé, at børste dine tænder med en fluorholdig tandpasta. Nu til dags indeholder de fleste tandpastaer fluor, men der er nogle som indeholder mere af det end andre. Sørg for at vælge en tandpasta med et højt indhold af fluor. Fluoren er med til at beskytte tandens emalje, og giver dig derfor bedre beskyttelse, hvis dine tænder er blottede. Uanset graden af isninger, så er det en rigtig god idé, at kontakte en professionel tandlæge, og lade ham eller hende tjekke dine tænder godt igennem. Der findes adskillige dygtige tandlæger i Brønshøj, og du kan derfor med fordel kontakte en, hvis du bor i nærheden. Held og lykke.

Tandlægerne Vanløse

Godthåbsvej 254

2720 Vanløse

38 34 19 50

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *